Achterhoek+officieel+innovatieregio+kringlooplandbouw
Nieuws
© Vruchtbare Kringloop

Achterhoek officieel innovatieregio kringlooplandbouw

De Achterhoek heeft officieel de status gekregen van agro-innovatieregio van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Die positie gaat Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) ruimte bieden om te experimenteren met nieuwe methoden en regels om kringlooplandbouw te bevorderen.

In het plan 'Op weg naar nieuw perspectief' om de landbouwvisie van minister Carola Schouten te realiseren, wordt de Achterhoek nadrukkelijk genoemd als een regio die vooroploopt in het werken aan kringlooplandbouw. De resultaten en aanpak van Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers en het project 'Kunstmestvrije Achterhoek' hebben dat gestimuleerd.

Vruchtbare Kringloop Achterhoek is uitgenodigd voor een overleg met het ministerie van LNV. Tijdens dit overleg zal VKA een concreet lijstje met ideeën en plannen op tafel leggen namens de deelnemers aan Vruchtbare Kringloop Achterhoek.

De boeren hebben door hun deelname aan Vruchtbare Kringloop Achterhoek sinds 2014 al veel kennis en ervaring opgedaan met kringlooplandbouw. Zij weten wat werkt in de praktijk en kunnen met hun ideeën kringlooplandbouw bevorderen, aldus VKA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 4°
  10 %
 • Maandag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer