Vraag+nu+subsidie+voor+salmonellavaccin+aan
Nieuws
© Ger Loeffen

Vraag nu subsidie voor salmonellavaccin aan

Pluimveehouders met leghennen en vermeerderingsdieren kunnen van 1 juli 2019 tot en met 14 januari 2020 subsidie aanvragen voor de kosten van salmonellavaccinaties.

De regeling geldt met terugwerkende kracht voor plaatsingen vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019. Daarbij wordt uitgegaan van werkelijk gemaakte kosten. Er zal nooit meer subsidie worden verstrekt dan de werkelijke kosten voor de vaccindoses bedragen.

De subsidie kan worden aangevraagd op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De hoogte van de subsidie hangt af van het toegepaste soort vaccin. Er zijn twee soorten vaccins die verschillen in prijs en werkzaamheid. Pluimveehouders kunnen kiezen tussen een duurder en breder werkzaam vaccin VacDuo of Salmovac440 of een goedkoper en beperkter werkzaam vaccin, zoals VacE.

Subsidiebedrag

De hoogte van de subsidie in 2019 bedraagt: 0,078 euro per dier tegen Salmonella Enteritidis gevaccineerd pluimvee en 0,138 euro per dier tegen Salmonella Enteritidis en Salmonella Typhimurium gevaccineerd pluimvee. De helft van de uitgekeerde subsidie is afkomstig van de Europese Unie. De andere helft wordt gefinancierd via de heffing voor het Diergezondheidsfonds.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer