Duitse+fruittelers+verwachten+goede+oogst+kersen
Nieuws
© William Hoogteyling

Duitse fruittelers verwachten goede oogst kersen

De Duitse fruittelers verwachten deze zomer opnieuw een zeer goede oogst van kersen. De bedrijven verwachten een oogst van 62.200 ton.

Dit blijkt uit cijfers van het federale bureau voor de statistiek (Destatis), op basis van eerste schattingen. Ondanks verliezen door late vorst en droogte verwachten telers toch een zeer goed oogstjaar. De gemiddelde oogst van de afgelopen tien jaar was ongeveer 48.700 ton. Vorig jaar ging het om 60.100 ton kersen.

De oogst van zoete kersen zal dit jaar naar verwachting met ongeveer 47.700 ton ongeveer 8 procent hoger zijn dan vorig jaar. De oogst van zoete kersen zal door de gunstige weersomstandigheden in het voorjaar tot 51 procent boven het gemiddelde van de afgelopen tien jaar uitkomen.

Daling areaal

Bij de zure kersen zijn de verwachtingen een stuk minder: met bijna 14.500 ton waarschijnlijk 9 procent minder dan in 2018. Dit is vooral een gevolg van de gestage daling van het areaal, ongeveer 16 procent onder het tienjarige gemiddelde.

Zoete kersen worden landelijk geteeld op een oppervlakte van meer dan 6.000 hectare, waarbij 46 procent van het areaal (iets minder dan 2.800 hectare) geconcentreerd is in Baden-Württemberg.

Het areaal zure kersen is landelijk iets minder dan 1.900 hectare. Hier zijn de deelstaten Rijnland-Palts met 560 hectare en Saksen met 440 hectare de belangrijkste teeltgebieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer