NRM+schuift+van+2016+naar+2017
Nieuws
© Nieuwe Oogst

NRM schuift van 2016 naar 2017

De eerstvolgende Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) is verschoven van 2016 naar 2017. Het evenement zal plaatsvinden van donderdagmiddag 7 tot en met zaterdag 9 september 2017, in de IJsselhallen te Zwolle.

Binnen het bestuur van de NRM is een discussie gevoerd over de toekomst van het evenement. Uitgangspunt was dat de NRM ook in de toekomst een breed publiek aan moet spreken.

Het succes van de NRM is de combinatie van een top-koeienkeuring, dochtergroepenpresentatie en een hoogstaande vakbeurs voor de melkveehouder. Deze elementen versterken elkaar, omdat ze alle drie publiekstrekkers zijn.

Oneven jaren

Op grond hiervan heeft het bestuur unaniem besloten dat de NRM wordt verplaatst naar de oneven jaren, omdat gebleken is dat de (internationale) evenementenkalender in die jaren minder vol is.

Dat heeft als gevolg dat 2017 het jaar van de eerstvolgende editie is. De NRM voortaan in september plaatsvindt. Dat sluit beter aan op de praktijk van veehouders en biedt meer mogelijkheden om een bredere doelgroep aan te spreken.

Ruim 2 dagen

De NRM gaat daarnaast van twee naar tweeëneenhalve dag gaat, door al op donderdagmiddag aan te vangen. Hierdoor krijgt de vakbeurs een langere bezoektijd.

Een NRM-werkgroep gaat de vernieuwingen verder uitwerken. Het bestuur is ervan overtuigd dat dit in 2017 tot een bijzonder en geslaagd evenement zal leiden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer