Export+varkensvlees+Europese+Unie+naar+China+plust+37+procent
Nieuws
© Vlees.nl

Export varkensvlees Europese Unie naar China plust 37 procent

De export van varkensvlees vanuit de Europese Unie naar China steeg in de eerste vier maanden van dit jaar 36,6 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

Belangrijkste oorzaak van de toename van de export naar China is de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in dat land. China krijgt de ziekte niet onder controle. Hierdoor daalt de interne productie van varkensvlees en neemt de vraag naar vlees uit het buitenland sterk toe.

De totale uitvoer van varkensvlees van de Europese Unie tot en met april komt uit op bijna 1,5 miljoen ton. Dat is ruim 13 procent meer dan in 2018. Hiervan ging 635.000 ton naar China. De uitvoer vanuit de Europese Unie naar de meeste bestemmingen is stabiel of afgenomen. Dat laatste geldt voor de export naar Zuid-Korea, Hongkong en de Verenigde Staten. De uitvoer naar Japan nam 3,6 procent toe naar 160.000 ton.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  20 %
 • Zondag
  22° / 14°
  50 %
Meer weer