GGD+zoekt+boeren+in+psychische+nood
Nieuws
© Anton Dingemanse

GGD zoekt boeren in psychische nood

Er wordt veel gezegd en geschreven in de media over boeren. Er zou veel op hen afkomen, ze zouden neerslachtig zijn, psychosociale problemen hebben, vaker suïcide plegen dan een aantal jaren geleden. Maar is dat zo?

GGD IJsselland wil met boeren in Overijssel in gesprek over dit onderwerp. Dat om te horen hoe zij hun eigen psychosociale gezondheid zien, hoe zij tegen hulp en zorg aankijken en of zij iets nodig hebben op psychosociaal vlak, vertelt GGD-arts Jorien Kuijk.

'Ik doe de opleiding tot arts maatschappij en gezondheid en in het kader daarvan ga ik onderzoek doen op het gebied van volksgezondheid. Ik doe dit samen met onderzoeker/epidemioloog Rilana Wessel van de GGD. Hoogleraar sociale geneeskunde Anton Kunst van VUMC Amsterdam begeleidt ons hierbij.'

Vertrouwelijke informatie

De gesprekken en informatie worden vertrouwelijk behandeld, zegt Kuijk. 'Onderzoeksgegevens worden altijd beschermd en als ze naar buiten worden gebracht, zullen die niet terug te leiden zijn naar individuele boeren.' De uitkomsten verwerkt ze in een advies dat wordt gedeeld met verschillende partijen als de provincie en de gemeenten in Overijssel. Aanmelden kan via telefoonnummer (06) 45550031 of per mail j.kuijk@ggdijsselland.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer