Pooltelers+krijgen+extra+uitkering+van+Agrifirm
Nieuws
© Haijo Dodde

Pooltelers krijgen extra uitkering van Agrifirm

Agrifirm betaalt aan alle leden die in 2018 graan, uien of peen hebben geleverd in een afzetpool van de coöperatie een extra ledenvoordeel uit.

Met de extra uitkering is een totaalbedrag gemoeid van 800.000 euro en komt voor de pooltelers boven op het ledenvoordeel. De toeslag per ton geleverd product bedraagt 2,50 euro per ton voor granen, 1 euro per ton voor uien en 2 euro per ton voor peen.

Agrifirm maakte in maart bekend dat over 2018 een nettoresultaat van 44 miljoen euro is gerealiseerd. Daarvan is al 28 miljoen euro uitgekeerd aan de leden. Dit betreft korting ofwel ledenvoordeel over behaalde omzet van niet-ledenbedrijven en de omzet in mengvoer en gewasbeschermingsmiddelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer