ForFarmers en Reudink zetten acht ondernemers in het zonnetje

ForFarmers en reudink hebben acht veehouders uit verschillende sectoren onderscheiden met de Agroscoopbokaal 2019. Ze kregen de prijs vanwege hun uitzonderlijke resultaten en duurzame bedrijfsvoering.

ForFarmers+en+Reudink+zetten+acht+ondernemers+in+het+zonnetje
© for farmers

ForFarmers organiseert de uitreiking van de Agroscoopbokalen om ondernemers te belonen voor hun onderscheidende vakprestaties en hun aansprekende resultaten op het gebied van duurzaamheid.

Door de verhalen en werkwijzen van deze succesvolle ondernemers zo breed mogelijk te delen, hoopt ForFarmers hiernaast ook andere boeren te inspireren. Dit past bij de missie van de onderneming om veehouders te helpen hun bedrijfsrendement te verbeteren met gezonde dieren en een hoge efficiëntie. Het digitale monitoringsprogramma Agroscoop laat de ontwikkeling in prestaties van individuele bedrijven zien en maakt vergelijking met andere bedrijven mogelijk.

Melkvee en melkgeiten

De familie Berenpas uit Zutphen (130 melkkoeien) wint de Agroscoopbokaal vanwege de hoogste meetmelkproductie per kilogram fosfaat: maar liefst 231 kilogram. Meetmelkproduc-tie per kilogram fosfaat zegt veel over de efficiëntie van het bedrijf. Het succes is met name te danken aan de extra aandacht die de familie heeft voor diergezondheid.

De familie Bouwens uit Gendt (1500 melkgeiten) wint de Agroscoopbokaal omdat zij van alle Agroscoop-deelnemers de hoogste toename in voerwinst (18 procent) over de afgelopen twee jaar realiseerden. Bouwens wist met 10 procent minder krachtvoer, 10 procent meer melk per geit te produceren.

Andere winnaars

Andere winnaars zijn vleesveehouders Jan en Jannet Hesselink uit Rekken die afgelopen jaar met hun rosékalveren een gemiddeld aflevergewicht van 180,55 kilo per opgezet kalf behaalden en de pluimveebedrijven Bouma uit het Overijsselse Bergentheim en Ale Nammersma en Hanna Bruinsma uit het Friese Sexbierum.

De familie Schrieks-Martens uit Nederweert wint de Agroscoopbokaal omdat zij tot de top van de zeugenhouderij behoren; loonwerkcooperatie Werktuig en Bouwdienst uit Denekamp is de winnaar in de catergorie loonwerk; varkenshouder Niels van Engelen uit Nederweert is winnaar in de categorie biologische sector omdat hij laat zien dat de biologische varkenshouderij prima samengaat met een hoge en efficiënte productie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  10 %
Meer weer