Aandacht voor bodemdruk en verdichting op BioVelddag

Aeres Hogeschool demonstreert donderdag tijdens de BioVelddag in Lelystad een nieuwe Bodemdrukmeetsysteem.

Aandacht+voor+bodemdruk+en+verdichting+op+BioVelddag
© BioVelddag

Doel is het effect van verschillende machines en banden op de bodemdruk en bodemverdichting te meten. Met een mobiel meetsysteem wordt de bodemdruk op verschillende dieptes gemeten en direct zichtbaar weergegeven in grafieken.

Aeres Hogeschool verzorgt de demonstratie samen met provincie Flevoland en adviesorganisaties Delphy en Van Tafel tot Kavel. Het nieuwe meetsysteem is speciaal voor demonstraties naar Nederland gehaald om een indruk te geven van de impact van rijdende landbouwmachines op de ondergrond.

Rupsbanden

Tijdens de demonstratie, die mede mogelijk is gemaakt vanuit het Actieplan Bodem&Water (ABW), worden onder meer rupsbanden vergeleken met brede en smalle standaardbanden. Verder wordt gekeken wat de bandendruk bij brede banden doet met de verdichting.

Aeres Hogeschool en provincie Flevoland gebruiken de BioVelddag ook om een nieuw ABW-project te starten met als naam: Grip op de bodem. Doel van dat project is onder meer om vaker demonstraties te organiseren met het nieuwe meetsysteem gericht op specifieke thema's en voor specifieke doelgroepen.

Programma

De BioVelddag op de Professor Broekemahoeve in Lelystad wordt georganiseerd door Wageningen UR Open Teelten, het Louis Bolk Instituut, Delpy en Let's talk bio! Thema dit jaar is Toekomst en Techniek. De dag start om 14 uur en het complete programma is terug te vinden op de website van BioVelddag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer