LTO: weidegangvergunning Schouten onwerkbaar

Een vergunningplicht voor weidegang en bemesting is onwerkbaar en onwenselijk. Dat stelt LTO Nederland samen met een groot aantal partijen in een open brief aan landbouwminister Carola Schouten.

De Raad van State stelt in zijn uitspraak over Programma Aanpak Stikstof (PAS) dat er straks toch een vergunning moet worden aangevraagd. Volgens de raad is het niet vooraf uit te sluiten dat bemesting en beweiding effect hebben op natuurgebieden, vandaar dat hier een vergunning voor zou moeten worden aangevraagd.

In een open brief stelt LTO Nederland, samen met de ondertekenaars van Convenant Weidegang, dat een vergunningplicht voor weidegang en bemesten leidt tot een onwerkbare situatie. LTO vindt dat door de inspanningen van de partners in dit convenant hard is gewerkt aan het verhogen van het aantal koeien in de wei. LTO is bang dat de extra regeldruk een averechts effect heeft op dat aantal.

Naast LTO ondertekenden vertegenwoordigers van zuivelverwerkers, voerleveranciers en andere aan de melkveehouderij gelieerde bedrijven. Ook een afgevaardigde van stichting Centrum voor Landbouw en Milieu zette een handtekening.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer