Eerste Kamer steunt hogere afroming fosfaatrechten

De Eerste Kamer stemde dinsdag in met een tijdelijk hoger afromingspercentage van 20 procent voor de fosfaatrechtenhandel. Daarmee zal de wet binnenkort in werking treden.

Eerste+Kamer+steunt+hogere+afroming+fosfaatrechten
© Arie Meijer

De fracties van SGP, ChristenUnie, fractie-Duthler, VVD, PvdA, CDA, PvdD, 50PLUS, GroenLinks en D66 steunden het wetsvoorstel om het afromingspercentage tijdelijk te verhogen van 10 naar 20 procent. Hiermee wordt het teveel aan uitgegeven fosfaatrechten uit de markt gehaald. Het afromingspercentage daalt weer wanneer dit is gelukt. Het voorstel werd afgewezen door de fracties van SP, OSF en PVV.


Een tijdens het debat ingediende motie van de Partij voor de Dieren (PvdD) voor een integraal beleidsplan voor de veehouderij kreeg onvoldoende steun. Alleen de fracties van PvdA, GroenLinks, 50PLUS, OSF en SP steunden deze motie.

Staatsblad

Het wetsvoorstel werd vorige week donderdag al aangenomen door de Tweede Kamer. Het voorstel kon daar rekenen op de steun van PvdA, GroenLinks, PvdD, DENK, 50PLUS, D66, VVD, CDA en ChristenUnie. De wet treedt in werking op de dag na publicatie in het Staatsblad.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer