Interpolis%3A+400+meldingen+door+hagel
Nieuws
© NVT

Interpolis: 400 meldingen door hagel

Hagelstenen zo groot als tennisballen veroorzaakten donderdagavond veel schade bij agrarische bedrijven. De verwachte schadeomvang zal in de miljoenen lopen. Bij Interpolis kwamen op vrijdagmiddag tot 16.00 uur zo’n 400 schademeldingen binnen.

De hagelschade treft alle agrarische sectoren: veehouderij, akkerbouw, boomkwekerijen en glastuinbouw. Het schadespoor loopt dwars door Brabant.

Glastuinbouw

De glastuinbouw is zwaar getroffen. Complete kasdekken zijn door de hagel stukgeslagen en gewassen worden als verloren beschouwd. De schade kan nog flink oplopen, dit is afhankelijk van de benodigde hersteltijd van het kasdek.

Bij landbouw- en veehouderijbedrijven zijn daken van gebouwen door de grote hagelstenen beschadigd. Vanuit de boomkwekerij en akkerbouw komen veel meldingen van schade aan gewassen.

Taxateurs op pad om ondernemers te helpen

In het weekend bezoeken schade-experts en taxateurs van Interpolis de getroffen ondernemers. Ze brengen de schade in beeld en staan de ondernemers bij om maatregelen te nemen die meer schade voorkomen. Ze helpen de bedrijven in productie te houden of zo snel mogelijk weer in productie te krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer