Interpolis verhoogt premie hagelverzekering

Interpolis kondigt een premieverhoging aan van de hagelverzekering. In sommige gevallen stijgt de premie met 100 procent.

Interpolis+verhoogt+premie+hagelverzekering
© Twitter

Dat blijkt uit een brief die Interpolis naar haar klanten heeft gestuurd. Daarin staat dat de premie van de hagelverzekering van 'gewassen buiten' vanaf 1 januari 2017 wordt verhoogd. Het gaat om de premie van alle boomkwekerijgewassen en een zestal sierteeltgewassen. Deze stijgt met 100 procent. De premie voor de overige sierteeltgewassen stijgt met 50 procent.

Noodzaak

Volgens Interpolis is de premieverhoging noodzakelijk om de gewassen te kunnen blijven verzekeren. De afgelopen jaren is de sector regelmatig getroffen door extreem weer. Dit leidde tot veel hagelschade aan boomkwekerij- en sierteeltgewassen. Interpolis keerde hierdoor meer en hogere schadevergoedingen uit.

Ook andere agrarische sectoren kunnen een premieverhoging tegemoet zien op het gebied van weerrisico. Deze premies stijgen in mindere mate dan die voor de boomkwekerijsector. Glastuinders moeten rekening houden met een geschatte verhoging van 10 procent.

Tegenvaller

Ben van der Meijden van boomkwekerij De Spankert in Boxtel zegt dat zijn premie volgend jaar met bijna 3.750 euro omhooggaat. Dat er een verhoging aan zat te komen had hij wel verwacht. De hoogte ervan valt hem tegen. Toch zegt hij de verzekering niet direct te zullen opzeggen, hoewel een kostenverhoging met de huidige prijzen van de laanbomen eigenlijk niet draagbaar is.

'Wij hebben in 2011 forse hagelschade gehad en waren toen erg opgelucht dat we voor een groot deel verzekerd waren. Het schadebedrag was zodanig dat wij voldoende financiële middelen hadden om door te gaan.'

Brede weersverzekering

Van der Meijden pleit er bij ZLTO voor de brede weersverzekering geschikt en betaalbaar te krijgen voor alle agrarische sectoren. 'Het is krom dat de overheid de brede weersverzekering per bedrijf wil subsidiëren en suggereert dat alles verzekerbaar is, maar dat ondernemers hiervan geen gebruikmaken vanwege de beperkingen, uitsluitingen en te hoge premie.'

Vooralsnog is niet bekend of andere verzekeraars ook een premieverhoging doorvoeren van de hagelschadeverzekering.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer