Checklist+helpt+tuinder+bij+kasonderhoud
Nieuws
© Vidiphoto

Checklist helpt tuinder bij kasonderhoud

Verzekeraar Interpolis heeft voor tuinders een checklist opgesteld met 34 onderhoudspunten voor een kas.

Volgens Interpolis gaan kassen langer mee en worden ze intensiever gebruikt. Werden kassen vroeger gebouwd voor een periode van vijftien jaar, tegenwoordig gaan ze zeker tien jaar langer mee. Fundatie, staalconstructie, aluminiumconstructie, glas en bedekking, luchtmechaniek en hemelwaterafvoer zijn de hoofdonderdelen die op de checklist staan.

Het overzicht maakt duidelijk wat onderhouden moet worden, wanneer en met welke regelmaat. Veel van dit onderhoudswerk kan de glastuinder samen met zijn personeel zelf oppakken, aldus de verzekeraar.

Veranderend weer

Interpolis zegt met de checklist in te spelen op een behoefte aan duidelijkheid over onderhoud bij glastuinbouwondernemers. 'Zeker met de veranderende weersomstandigheden wordt het belang van een sterke en dus betrouwbare kas groter', stelt de verzekeraar.

De kennis die Interpolis opdeed bij schades, leerde welke onderdelen van een kas zwak zijn en onderhoud behoeven. De lijst is samengesteld in samenwerking met AVAG, NVOK, adviesbureaus en glastuinbouwverzekeringsmaatschappijen. De checklist is getoetst bij TNO bouw in Delft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer