FloraHolland+heeft+in+2020+nieuw+%27groen%27+kantoor
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland heeft in 2020 nieuw 'groen' kantoor

Royal FloraHolland verwacht het nieuwe hoofdkantoor in Aalsmeer in mei 2020 in gebruik te nemen. Dat heeft de bloemenveiling deze week bekendgemaakt.

Het kantoor breidt zich uit op het bestaande kantoor Zuidzicht uit 2004 en beslaat in een half ronde cirkel zo'n 5.000 vierkante meter, 2.000 vierkante meter meer dan Zuidzicht. In totaal komen er ongeveer 230 werkplekken in het nieuwe gebouw.

Bij de realisatie wordt vooral gelet op de duurzaamheid, zegt een woordvoerder van FloraHolland. 'Dat past bij de uitstraling van de bloemveiling.' Het gebouw krijgt bijvoorbeeld veel beplanting en zonnepanelen op het dak. Ook worden hergebruikte materialen benut bij de bouw. Een aantal verouderde gebouwen wordt tegelijkertijd gesloopt.

Oorspronkelijk plan

Het nieuwe kantoor maakte aanvankelijk deel uit van een grotere verbouwing dat drie jaar geleden werd gepresenteerd. Daarbij zou ook de logistieke hal en het centrumgebouw worden betrokken, maar dit plan is voorlopig van tafel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 11°
  70 %
Meer weer