Topdrukte bij FloraHolland op vroegveildag

Het was topdrukte maandag bij Royal FloraHolland vanwege komende Moederdag. De veildag startte daarom een uur eerder dan normaal.

Voor Moederdag is er veel aanvoer en vraag naar producten. 'De handel wil graag de producten zo snel mogelijk in bezit hebben, zodat ze die kunnen uitrijden naar hun klanten', vertelt woordvoerder Michel van Schie van Royal FloraHolland. 'Vandaar dat we deze dag hebben aangemerkt als vroegveildag, want dat zijn voor ons echt de piekdagen.'

Op deze drukke dag kan er wel 1,5 keer zoveel geveild worden als anders. 'Ik zag dat er vandaag 11.500 karren geveild worden en dat is echt een stuk meer dan op een reguliere dag. Dan zitten we rond de achtduizend karren.'

Prijsvorming

Wat dit doet met de prijsvorming is voor Van Schie lastig aan te geven, omdat het altijd een kwestie van vraag en aanbod is. 'Het zal zeker zo zijn dat voor bepaalde producten meer wordt betaald. Maar het is natuurlijk ook zo dat de kwekers inspelen op Moederdag. Dus die proberen ook op deze momenten extra te leveren.'

Op alle locaties van FloraHolland zijn de eindtijden gehaald. Van Schie is tevreden over het verloop van de dag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer