Klokstoring+FloraHolland+ontregelt+inkoop
Nieuws
© Flora Holland

Klokstoring FloraHolland ontregelt inkoop

Het veilproces bij FloraHolland heeft dinsdag flinke vertraging ondervonden als gevolg van netwerkproblemen bij alle vestigingen. Volgens de veilingorganisatie werkten hadden diverse kopers rond 9.00 geen toegang tot de dienst Kopen op afstand (KOA).

Het veilen werd daarop voor bijna twee uur stilgelegd. De storing had plaats in alle vestigingen van FloraHolland. In zowel Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg konden inkopers niets anders doen, dan lijdzaam wachten op een herstart van KOA.

Onbenut

Dat leverde her en der frustraties op onder handelsbedrijven. Een inkoper van een grote bloemenverwerker laat aan Nieuwe Oogst weten dat storingen in het veilproces de handel veel geld kosten: ‘Producten komen later binnen, maar de deadlines voor leveringen aan klanten veranderen niet. Daar is de KLM namelijk niet gevoelig voor. En dan heb ik het nog niet over nog de onbenutte arbeidstijd op de werkvloer.’

Dat FloraHolland eerder de ambitie heeft uitgesproken dé digitale marktplaats voor de sierteelthandel te willen zijn, steekt de handelaren bij storingen als deze: ‘Daar falen ze regelmatig in.’ Rond 11.00 was de netwerkstoring aan KOA verholpen, laat de veilingorganisatie weten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer