FloraHolland+levert+op+tijd+op+eerste+vroegveildag
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland levert op tijd op eerste vroegveildag

Royal FloraHolland heeft op de eerste vroegveildag van het jaar de eindtijden voor afleveren weten te halen. Dat meldt de bloemenveiling.

FloraHolland wist op dinsdag 23 april, de dag na Pasen en de eerste vroegveildag van 2019, binnen de tijdslimiet te blijven ondanks een storing tijdens het veilproces. Op de drie exportlocaties was de veiling ruim voor 13.00 uur klaar.

In Aalsmeer was FloraHolland met bloemen 7 minuten eerder klaar dan het aantal transacties van die dag voorschreef. Bij de planten was de veiling 40 minuten voor de tijdslimiet klaar. In Naaldwijk was de bloemenveiling ongeveer een uur voor de eindtijd gereed met afleveren. De voorsprong in Rijnsburg was meer dan een uur.

Logistieke maatregelen

In aanloop naar de druktste dagen van 2019 nam FloraHolland diverse maatregelen om tijdig te kunnen leveren. In voorgaande jaren ging het wel eens mis op dit gebied. Zo had de veiling in het verleden te kampen met tekorten aan karren op drukke dagen.

Naast de aankoop van 15.500 extra stapelwagens en de inhuur van 25.000 CC-containers, begon dit jaar ook het veilen van planten een uur eerder. 'Met de behaalde eindtijden van afgelopen dinsdag, lijken de logistieke verbeteringen hun vruchten af te werpen', zegt een woordvoerder van de veiling. De volgende vroegveildag is gepland op maandag 6 mei, in de week voor Moederdag. Een goede dienstverlening is één van de strategische doelstellingen van de bloemenveiling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer