Best+of+Four+en+Van+Nature+willen+samen
Nieuws
© Han Reindsen

Best of Four en Van Nature willen samen

Telersverenigingen Best of Four en Van Nature willen fuseren. Dat hebben de twee bekendgemaakt.

Tijdens de maandag gehouden algemene ledenvergadering van Best of Four en een informatiebijeenkomst van Van Nature werd duidelijk dat beide coöperaties verkennende onderzoeken voor een fusie starten. Bij zowel de besturen als de leden van beide telersverenigingen is voldoende draagvlak voor dit voornemen.

De twee coöperaties zien een groter volume als belangrijkste antwoord op de ontwikkeling in de markt van toenemende inkoopkracht bij de retail en in de handel. 'Het streven is om een kostenefficiënte organisatie, die de beste prijs voor haar leden uit de markt haalt, te blijven.'

Daadkrachtige coöperatie

Besturen en directies streven naar het behoud van een kleine, flexibele telersorganisatie die snel kan inspelen op ontwikkelingen bij telers en in de markt. 'Tevens is het uitgangspunt dat een daadkrachtige coöperatie met betrokken leden het best de belangen van haar leden dient.'

Door het samengaan van de coöperaties zal een betere benutting van GMO-gelden worden bereikt. Best of Four en Van Nature verwachten kort na de zomer een voorstel ter goedkeuring aan beide ledenvergaderingen voor te kunnen leggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zondag
  10° / 8°
  50 %
 • Maandag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer