Ministerie nodigt veehouders uit voor community

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit start een besloten, online 'community' waar 150 veehouders aan mee kunnen doen. Die groep kan hierop een half jaar in gesprek gaan met elkaar en met medewerkers van het ministerie.

Ministerie+nodigt+veehouders+uit+voor+community
© Jan van Liere

Bij de selectie van deelnemers wil het ministerie een diverse groep veehouders verzamelen Er wordt geselecteerd op bedrijfstype en regio. Het ministerie is op zoek naar melkveehouders, jongveeopfokkers, rundvee- en kalverhouders, varkenshouders, pluimveehouders en melkgeitenhouders.

D deelnemende boeren kunnen vanaf half juni elke maand meedenken en praten over thema's als verduurzaming, dierenwelzijn en de positie van de boer. De opbrengsten uit deze gesprekken wil het ministerie gebruiken om voorstellen en adviezen van het ministerie beter te laten aansluiten op de praktijk. 'De communityleden hebben dus echt invloed op het beleid', is te lezen op de aanmeldingswebsite.

Passende vraag

De community wordt opgezet voor de duur van een halfjaar. Als het succesvol blijkt te zijn, volgt er mogelijk een verlenging. Bij het landbouwministerie kunnen alle beleidsmedewerkers gebruik maken van de LNV Community. Wanneer een medewerker bezig is met een verkenning, voorstel of advies en graag wil weten wat veehouders hiervan vinden, wordt er samen met een onafhankelijk onderzoeksbureau gekeken naar een passende vraag.

Het onderzoeksbureau zet deze vraag vervolgens uit in de community. Veehouders kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden. Mocht er veel belangstelling zijn, wordt de inschrijving mogelijk eerder afgesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer