Naamswijziging+LNV+kost+26%2C3+miljoen+euro
Nieuws
© DIRK HOL

Naamswijziging LNV kost 26,3 miljoen euro

De naamswijziging om in 2017 weer tot het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) te komen, heeft zo'n 26,3 miljoen euro gekost. Dat meldt de Volkskrant.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bestond tot 2010, waarna het werd ondergebracht bij het ministerie van Economische Zaken. Het landbouwdepartement werd in 2017 in ere hersteld. Niet alleen bij LNV werden wijzigingskosten gemaakt. In totaal kostte het veranderen van namen van ministeries en het opnieuw verdelen van de taken tussen de departementen naar schatting zo'n 31,7 miljoen euro.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Auditdienst Rijk, onderdeel van het ministerie van Financiën, geeft De Volkskrant aan. Met de komst van kabinet-Rutte III kregen enkele ministeries een nieuwe naam. Een deel van de departementen kreeg er nieuwe taken bij, andere moesten juist taken afstoten.

Justitie en Veilig

Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid werden alleen twee woorden omgedraaid. Het takenpakket bleef hetzelfde. Tot 2017 ging het door het leven als het ministerie van Veiligheid en Justitie. De kosten voor het omwisselen van de woorden 'Veiligheid' en 'Justitie' bedragen ruim twee miljoen euro, blijkt uit de gegevens die de krant opvroeg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
Meer weer