VTA bevestigt kleine aardappelvoorraad

De totale aardappelvoorraad in Nederland ligt op peildatum 15 april 28,6 procent lager dan vorig seizoen en 12 procent lager dan het vijfjarig gemiddelde.

VTA+bevestigt+kleine+aardappelvoorraad
© Han Reindsen

Dat blijkt uit een voorraadinventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) onder haar leden. Eerdere inventarisaties toonden al dat de deelnemende bedrijven in 2018 gemiddeld bijna 13 procent minder aardappelen hebben geoogst ten opzichte van vorig seizoen.

Rond half april is 59 procent van de oogst inmiddels afgeleverd. Dit percentage is op dit moment in het seizoen vergelijkbaar met voorgaande jaren. In absolute tonnen is er het lopende seizoen echter minder geleverd, constateert VTA.

Vrije voorraad helft kleiner

Van de totale voorraad is 71 procent al contractueel vastgelegd. De voorraad vrije aardappelen in absolute tonnen is bijna 55 procent lager dan in april 2018. In vergelijking met het vijfjarig gemiddelde ligt de vrije voorraad 19,3 procent lager.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer