Lagere termijnnotering voor aardappelen van oogst 2019

De notering voor contracten op fritesaardappelen voor levering in april 2020 daalde deze week naar een niveau van 15,20 euro per 100 kilo.

Lagere+termijnnotering+voor+aardappelen+van+oogst+2019
© Anton Dingemanse

Voor aardappelen van oogst 2019 werd aan het begin van dit jaar nog een prijs van bijna 17 euro per 100 kilo genoteerd. Beursmakelaar De Vries en Westermann wijt de huidige flauwe stemming op de termijnmarkt aan het verwachte stabielere voorjaarsweer. Er is vanaf volgende week voor veel teeltgebieden het vooruitzicht op goede omstandigheden om aardappelen te poten.

Ook de handel in aardappelen voor verwerking dit seizoen is rustig. Noteringen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland zijn stabiel of zelfs een fractie lager. De Vries en Westermann stelt dat met name Nederlandse verwerkers vooral draaien op contractaardappelen of op de aardappelen die met de contracten worden meegeleverd.

Junicontract

Aardappelen voor het aprilcontract 2019 worden inmiddels genoteerd op net iets meer dan 29 euro per 100 kilo. Dat is 0,50 euro lager dan vorige week. Het prijsniveau voor het junicontract is ongeveer 30,50 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer