Noord%2DHolland+verhoogt+subsidie+voor+jonge+boeren
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Noord-Holland verhoogt subsidie voor jonge boeren

De provincie Noord-Holland stelt meer subsidie beschikbaar voor jonge boeren die hun bedrijf verduurzamen.

De verruiming van het budget is het gevolg van het grote aantal aanvragen. Bijna zestig jonge boeren (die niet ouder zijn dan 41 jaar) hebben bij de provincie Noord-Holland aangeklopt voor de financiële bijdrage. De provincie heeft de geldsom daarom verhoogd van 550.000 naar 1.072.000 euro.

De jonge boeren willen zonnepanelen op hun daken leggen, elektrische landbouwvoertuigen aanschaffen of precisielandbouwtechnieken toepassen. De subsidieregeling 'Jonge Landbouwers' is onderdeel van het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). Dit is een Europees subsidieprogramma voor ontwikkelingen in het buitengebied met een focus op innovatie en duurzaamheid. De provincie Noord-Holland stelt de subsidie beschikbaar die vervolgens door de Europese Unie wordt verdubbeld.

Direct investeren

Jaap Bond, gedeputeerde Economie en Landbouw: 'Ik vind het geweldig dat er zoveel jonge boeren zijn die naar een meer duurzame bedrijfsvoering willen. Door het subsidieplafond nu te verhogen kunnen alle aanvragers direct investeren in duurzame maatregelen en hoeven ze niet te wachten op de volgende openstelling.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer