Duitse+consument+is+dol+op+viooltjes
Nieuws
© VidiPhoto

Duitse consument is dol op viooltjes

Viooltjes en de naaste verwanten van het geslacht Viola zijn de meest geproduceerde bedden- en balkonplanten in Duitsland.

Bij onze Oosterburen werden in 2017 zo'n 183 miljoen planten van het geslacht Viola geproduceerd. Dat meldt het Duitse statistische bureau Destatis bij de opening van de tuinbouwshow op 17 april in Heilbronn, ten noorden van Stuttgard.

Het plantengeslacht Viola is goed voor een aandeel van 19 procent in de 985 miljoen beddengoed- en balkonplanten en vaste planten die in 2017 in Duitsland zijn geproduceerd. De voornaamste Duitse deelstaat bij de teelt van violette planten was Nedersaksen met een productie van 63,4 miljoen stuks.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer