Buxusmot+rukt+in+Vlaanderen+verder+op
Nieuws
© VidiPhoto

Buxusmot rukt in Vlaanderen verder op

De buxusmot rukt steeds verder op in België. Behalve in delen van West-Vlaanderen is de buxusmot nu overal in Vlaanderen te vinden.

Om secuurdere en meer ecologische vormen van bestrijding te vinden tegen de buxusmot, zijn dit jaar opnieuw een reeks veldexperimenten gepland. ILVO, PCS, AVBS en Landelijke Gilden werken daarvoor nauw samen in werkgroep SOSbuxusmot.

'We gaan dit jaar onder meer testen of plantversterkende middelen preventief werken. En we kijken naar de effectiviteit van rupsdodende aaltjes, bacteriën en schimmels. Dat zowel voor professioneel als thuisgebruik', geeft Jochem Bonte van het ILVO aan.

Verder zoeken

'Het probleem is dat we tot nu toe nog maar weinig of geen efficiënte en milieuvriendelijke mogelijkheden hebben gevonden om de buxus te vrijwaren van of te beschermen tegen de buxusmot en haar rups. We zoeken dus naarstig verder. Chemische bestrijding bestaat er wel en die wordt ook beschreven op onze website sosbuxusmot.be', zegt Bonte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  21° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 13°
  10 %
Meer weer