Brabantse+boomkwekers+bundelen+beurzen
Nieuws
© Jasper Schel

Brabantse boomkwekers bundelen beurzen

'Op inkoop in het zuiden.' Met deze slogan presenteerden Brabantse boomkwekers deze week gelijktijdig hun assortiment op drie beurzen. Een daarvan is Groenbeurs Brabant, die een doorstart maakt op een nieuwe locatie.

Een klein uur na de opening van de tweedaagse beurs in Best, komt Peter van der Biezen van Puur Groenprojecten uit Liempde al de parkeerplaats opgereden. 'Ik heb het druk deze week', lacht hij. 'Ik moet ook nog naar Haaren en Zundert', doelt hij op de voorjaarsbeurs GrootGroenPlus en Groenbeurs Haaren die gelijktijdig plaatsvinden. En dan is er ook nog Treevention in Venlo op 20 en 21 januari.

Groenbeurs Brabant was na twaalf jaar Sint Oedenrode toe aan een nieuw jasje. De werktuigenloods van de familie Raaijmakers is omgebouwd tot volwaardige beursvloer waar 37 kwekers een stand bemannen.

Samenwerking

Boomkwekers Maarten van Overbeek, Hennie Spierings en Jeroen Erven en zijn vriendin Evy van de Ven namen het heft voor deze opfrisbeurt in handen. 'Iemand moet uiteindelijk besluiten nemen en dingen in gang zetten, maar we doen het samen met de kwekers', stelt Jeroen Erven voorop. 'De pr doen we samen met de drie andere beurzen.'

Van de Ven: 'Gastvrijheid en het laagdrempelige karakter staan centraal. We willen ook startende ondernemers de kans bieden om zich te presenteren. Het is mooi om te laten zien wat er in de regio allemaal gebeurt. En deze nieuwe locatie past daar prima bij.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer