Bavo+van+den+Idsert+stopt+als+directeur+Bionext
Nieuws
© Bionext

Bavo van den Idsert stopt als directeur Bionext

Bavo van den Idsert neemt op 1 juli afscheid als directeur van Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector. Na acht jaar doet Van den Idsert een stapje terug. Een opvolger is nog niet benoemd.

Bij zijn aanstelling in 2011 was de voornaamste opdracht van Van der Idsert om de fusieorganisatie Bionext een vliegende start te bezorgen en financieel gezond te maken. Volgens Bionext heeft Van den Idsert aan die opdracht voldaan.

Hij legde een basis voor samenwerking in de sector en Bionext is uitgegroeid tot een financieel stabiele organisatie. Bionext is in de hele biologische keten vertegenwoordigd en actief in projecten op maatschappelijke thema's als klimaat, biodiversiteit en dierenwelzijn, meldt de organisatie.

Dankbaar

Voorzitter Bas Rüter van de Raad van Toezicht is Van den Idsert dankbaar. 'Bavo heeft heel veel voor Bionext betekend en we betreuren zijn vertrek als directeur. Op basis van zijn lange staat van dienst en de uitstekende resultaten met Bionext heeft hij het volste recht om een volgende stap in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling te zetten. Gelukkig blijft hij parttime beschikbaar voor Bionext.'

Van den Idsert laat een gezonde en gemotiveerde organisatie achter, geeft Rüter aan. 'Die gaat samen met de nieuwe directeur vorm geven aan de toekomst van de snelgroeiende biologische sector.'

Actief

Van den Idsert blijft werkzaam binnen de biologische sector en zal ook voor Bionext actief blijven. 'Ik kijk uit naar nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden, waarbij ik er vooral naar streef om de innovatie in de keten aan te jagen.' Bionext is inmiddels gestart met de werving en hoopt deze zomer haar nieuwe directeur te presenteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer