Vion helpt klant weloverwogen keuze maken

Vion gaat productkenmerken als de CO2-footprint communiceren met klanten en consumenten. 'Hierdoor kunnen die weloverwogen keuzes maken', zegt Vion-topman Ronald Lotgerink in het derde rapport Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO).

Vion+helpt+klant+weloverwogen+keuze+maken
© Vion Food

Het rapport kwam donderdag uit en meldt dat 2018 in het teken van transparantie en een open, professionele dialoog stond. 'In het MVO-rapport worden resultaten gedeeld over onderwerpen die relevant zijn voor de toekomst van de vleesketen', geeft Lotgerink aan.

Voor Vion betekent dat, geeft hij aan, dat in de komende jaren duurzaamheidsaspecten als bijvoorbeeld het gebruik van antibiotica of milieuaspecten gekoppeld worden aan de keten.

Gesegmenteerde productie

'Het is de weg naar Building Balanced Chains (BBC)', vervolgt Lotgerink. Dat leidt volgens hem tot een gesegmenteerde productie. 'Deze evenwichtige ketens zullen exclusief zijn voor alle leveranciers die zich volledig focussen op een bepaald concept in de keten.'

'Binnen een paar jaar willen wij naar een nieuwe balans waarbij elke speler in de keten een gezond bedrijfsperspectief krijgt.

Lotgerink schetst dat het bouwen van BBC's partners in de toekomst ook een andere economisch perspectief kan geven. 'Binnen een paar jaar willen wij met moderne technologie streven naar een nieuwe zakelijke balans, waarbij elke speler in de keten een eerlijke prijs en een gezond bedrijfsperspectief krijgt.' Wereldwijd eten dagelijks ruim honderd miljoen mensen iets van Vion.

Thema's die Vion relateert aan een duurzame veehouderij zijn: diervriendelijke houderij, antibioticagebruik, biologisch, traceerbaarheid, milieuaspecten als uitstoot van broeikasgassen, water- en energieverbruik en mestopslag, biodiversiteit, duurzaam veevoer, regionaliteit en duurzame prijssystemen.

Topsporters en ouderen

Het MVO-rapport is dit jaar verrijkt met interviews die dieper ingaan op de voedingswaarde van vlees. Een daarvan is speciaal gewijd aan topsporters en ouderen. Eiwit blijkt namelijk niet alleen van belang voor topsporters, maar is voor ouderen zeker zo belangrijk.

'De combinatie van krachttraining en voldoende eiwitten op het menu voor ouderen, is essentieel voor behoud van hun spiermassa', zegt WUR-hoogleraar Lisette de Groot met specialisme oudere mensen. Eiwitten zijn ook nuttig voor het afweersysteem. Om ervoor te zorgen dat de oudere mens verdeeld over de dag over voldoende eiwit kan beschikken, is het advies 25 gram per hoofdmaaltijd te gebruiken, aldus De Groot in het MVO-rapport 2018 van Vion.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer