Vion+moderniseert+productielocatie+Boxtel
Nieuws
© Vion Food

Vion moderniseert productielocatie Boxtel

Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel. Met de voorgenomen investering van 35 miljoen euro wil Vion een kortere keten realiseren. Die moet leiden tot met meer waarde voor de vleesafzet in de markt, betere efficiency en een duurzamere manier van werken.

Met de investering wil Vion de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vergroten. Vion integreert de ‘vers’-activiteiten van haar locatie in Scherpenzeel in die van Boxtel. Door het onder een dak organiseren van deze activiteiten -samen met de bestaande slacht- en verwerkingsactiviteiten in Boxtel - verwacht Vion dat de logistiek in grote mate verbetert.

1 miljoen kilometer minder transport

'Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie', schrijft Vion. Door de nieuwe manier van werken zal het aantal transportbewegingen verminderen met meer dan 1 miljoen kilometer per jaar. Het voorgenomen plan moet medio 2021 gerealiseerd zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer