Christian+Muilerman+leidt+OAJK
Nieuws
© Eigen foto

Christian Muilerman leidt OAJK

Het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) heeft sinds donderdag een nieuwe voorzitter. De 26-jarige melkveehouder Christian Muilerman uit Oxe volgt aspergeteler Nicole Koks op.

Koks was voorzitter sinds begin 2015. Ze vindt het tijd om het stokje door te geven en op deze manier weer nieuwe dynamiek in het OAJK te brengen. Koks: 'De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan ledenbinding en hebben we onder meer een project rond asbestsanering gedaan. Ook hebben we het project 'Boer van de toekomst' gehad.'

Politici en beleidsmakers van provincie Overijssel weten volgens haar het OAJK steeds beter te vinden. 'We vinden het belangrijk dat het OAJK de breedte van de landbouw vertegenwoordigt. We willen geen club van alleen melkveehouders zijn. Dat is in het bestuur terug te zien. Daar zitten verschillende soorten ondernemers in.'

Koks is vol vertrouwen in haar opvolger. 'Hij is vernieuwend en vindt verduurzaming van de landbouw belangrijk. Hij heeft veel nieuwe ideeën.'

Toekomst

Muilerman wil dat beleidsmakers niet alleen rekening houden met de boeren van nu, maar ook met die van de toekomst. 'Hoe zorgen we er nu voor dat jonge boeren het bedrijf willen overnemen? Als we daar niet voor zorgen, gaat de schaalvergroting in de landbouw versneld door. Ook de provincie is gebaat bij een aantrekkelijk platteland. Dat kan ook indirect, door ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld de regeldruk niet te groot is.'

Naar aanleiding van het project 'Boer van de toekomst' is het OAJK in contact gekomen met diverse Overijsselse politieke partijen. Muilerman: 'De verkiezingen zijn geweest. We vinden het belangrijk om ook nu de contacten goed te houden. We zijn daarom van plan om de politici uit te nodigen voor een werkbezoek.'

Het OAJK heeft ruim 450 leden en binnen Overijssel zijn zeven lokale AJK-afdelingen actief. Op dit moment worden een aantal nieuwe lokale afdelingen opgestart.

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer