Veehouderij+werkt+aan+sluiting+regionale+kringloop
Nieuws
© nieuwe oogst

Veehouderij werkt aan sluiting regionale kringloop

Een consortium van bedrijven uit de Nederlandse veehouderij start een onderzoek naar het beter sluiten van regionale kringlopen. Maar ook het gebruik van Europese eiwitbronnen.

Doel daarvan is duurzaam en veilig hergebruik van reststromen en coproducten en een optimaal gebruik van grondstoffen. Eén van de eerste activiteiten is onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden en voederwaarde van bijproducten uit de pluimveeslachterij in varkensvoer. Resultaten uit dit onderzoek komen in de loop van dit jaar beschikbaar.

Verder is onderzoek gestart naar de mogelijkheden om fosfor te herwinnen uit plantaardige coproducten en naar de mogelijkheden om eiwitten uit gras en groene plantendelen beschikbaar te maken als duurzame en regionale eiwitbron.

Constortium

Het consortium wordt gevormd door de diervoederbedrijven ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei Voer, Bonda's veevoederbureau, Coppens Diervoeding, Darling Ingredients International Rendering and Specialties, EFPRA, Feed Design Lab, Noblesse Proteins, Nijsen/Granico BV, SARIA International, Schothorst Feed Research, Vitelia Voeders en onderzoeksinstituut Wageningen Livestock Research.

Het consortium zal regelmatig naar buiten komen met nieuwe resultaten en bevindingen, onder andere via de projectpagina van de publiek-private samenwerking Circulaire Bio-economie op de site van Wageningen University & Research.

Weer

 • Zaterdag
  10° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
Meer weer