Pilotfabriek voor eiwitten uit eendenkroos

ABC Kroos gaat op het terrein van The Green East in Raalte een pilotfabriek plaatsen waar eendenkroos verwerkt kan worden tot ingrediënten voor humane voeding en tot grondstof voor diervoeders.

Pilotfabriek+voor+eiwitten+uit+eendenkroos
© Eigen Foto

Voor deze fabriek is een handtekening gezet door The Green East, ABC Kroos en Energiefonds Overijssel. Afgelopen vrijdag werd innovatiecentrum The Green East geopend in Raalte. Het centrum richt zich op ondernemersgericht onderzoek voor een circulaire economie in de agri- en foodsectoren.

Het nieuwe innovatiecentrum wil een ‘home of green development’ zijn. Onderwijsinstituten, (onderzoeks)bedrijven en start-ups kunnen bij The Green East terecht om kennis op te doen en met elkaar uit te wisselen. Zo zullen bijvoorbeeld scholieren van voortgezet onderwijsinstellingen hun profielwerkstuk bij het innovatiecentrum kunnen maken. Ook voor mbo-, hbo-instellingen en universiteiten is er gelegenheid om kennis op te doen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie.

Aeres Hogeschool

Vanaf september gaan studenten van Aeres Hogeschool Dronten hun minor Ondernemerschap bij The Green East gaan uitvoeren. Op korte termijn wordt er studentenhuisvesting gebouwd op het terrein van het voormalige varkensproefbedrijf van Wageningen University & Research.

ABC Kroos gaat op het terrein van The Green East een pilotfabriek plaatsen waar eendenkroos, ook wel waterlinzen genoemd, verwerkt kan worden. Om in de toekomst de wereldbevolking van voedsel te voorzien, moet volgens The Green East een voedseltransitie plaatsvinden.

Proefvelden

The Green East heeft de beschikking over een terrein van zes hectare dat momenteel nog in ontwikkeling is. Het innovatiecentrum zal beschikken over hightech laboratoria, kweekkamers, een kas, een leslokaal en vollegrondsproefvelden. The Green East is een initiatief van de familie Jansen van de Maan Group in Raalte die het voormalige varkensproefbedrijf opkocht..

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer