Duurzame+Fruitteelt+in+Utrecht+van+start
Nieuws
© Marnix Schmidt

Duurzame Fruitteelt in Utrecht van start

Telers, onderzoekers en adviseurs gaan aan een Duurzame Fruitteelt in Utrecht werken. Delphy voert het driejarige project uit.

Om de fruitteelt rendabeler en milieuvriendelijker te maken, willen bedrijven laten zien dat investeren in productie op de langere termijn gaat lonen. Zijn doen dit door middel van demonstraties, workshops en coachingsdagen, een aantal grootschalige open dagen en via de reguliere mediakanalen.

Demonstratiebedrijf

Fruitteeltbedrijf Landrust van Hans van der Wind in Werkhoven is een van de demonstratiebedrijven van het nieuwe project ‘Duurzame Fruitteelt in Utrecht’. Van der Wind investeerde in nieuwe koelcellen met CO2-propaankoeling.

‘Door met een natuurvriendelijk koudemiddel te koelen zijn we al een stapje op weg om op een CO2-neutrale manier te kunnen telen’, verklaart hij. Bovendien verwacht de teler dat de koelcellen geschikt zijn voor lange bewaring van Conference-peren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 6°
  10 %
Meer weer