Monteur omgekomen in koelcel op fruitbedrijf

Bij een tragisch bedrijfsongeval is vorige week bij fruitteeltbedrijf Van Wijk Fruit in ’t Goy een koelmonteur om het leven gekomen.

Monteur+omgekomen+in+koelcel+op+fruitbedrijf
© Nieuwe Oogst

De man, die in dienst was bij IVL Bedrijfskoeling in Wijk bij Duurstede, was via het inspectieluik de cel in gegaan voor een reparatie. Daar werd hij buiten bewustzijn aangetroffen door de eigenaars van het Utrechtse fruitteeltbedrijf. Reanimatie mocht niet meer baten, meldt de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) op zijn website.

De Inspectie SZW doet onderzoek naar het ongeval. Er is autopsie uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak van de monteur te achterhalen. Het vermoeden is dat hij door verstikking om het leven is gekomen. Het ongeval maakt volgens NFO nogmaals duidelijk dat het gevaar van een zuurstofloze omgeving in zogeheten ULO-cellen niet onderschat mag worden.

Protocol

De NFO heeft een aantal jaren geleden een protocol laten opstellen voor het veilig nemen van vruchtmonsters uit koelcellen en het openen van ULO-cellen. Dit protocol is terug te vinden op de website van de fruitteeltorganisatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer