World+Horti+Center+krijgt+internationale+klimaatkas
Nieuws
© World Horti Center

World Horti Center krijgt internationale klimaatkas

Het World Horti Center bouwt een kas waarmee het klimaat van waar ook ter wereld kan worden nagebootst.

Deze all-climate kas komt tot stand door een samenwerking tussen Nederlandse kennis-, adviserings- en techniekbedrijven en is in te zetten voor internationale trainingsdoeleinden. Eerder dit jaar sloegen verschillende partijen, waaronder Hortilux Schréder, Priva, AAB NL, Ridder Hortimax en Demokwekerij Westland, de handen ineen om de all-climate kas met de nieuwste technieken te realiseren.

Door de gezamenlijke kennis van de partners ontstond het ontwerp, waarvan de bouw in volle gang is. In de all-climate kas kan zowel het binnen- als het buitenklimaat worden ingesteld, waardoor de teeltomstandigheden van overal ter wereld kunnen worden gesimuleerd.

Kennis

Begin mei is de kas gereed en wordt gestart met de eerste teelt. Vanaf dat moment wordt de kas ingezet voor internationale trainingen. Dan kunnen partijen in Nederland en het buitenland gelijktijdig een teelt starten en kennis en ervaringen met elkaar delen.

Studenten van de opleiding Lentiz Horti Technics & Management zullen intensief gebruik maken van de innovatieve kas, meldt het World Horti Center. 'Zij kunnen ervaren hoe het is om in verschillende klimaatzones te telen.' Het World Horti Center is het kennis- en expertisecentrum van de glastuinbouw met onderwijs, een onderzoekscentrum en een expositieruimte waar meer dan honderd bedrijven jaarrond de laatste innovaties en ontwikkelingen tonen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer