Koningin+M%C3%A1xima+opent+World+Horti+Center
Nieuws
© Eigen Foto

Koningin Máxima opent World Horti Center

Koningin Máxima opent woensdag 7 maart het mondiale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center in Naaldwijk. Bij de opening geeft landbouwminister Carola Schouten haar visie op de sector.

Gedurende de officiële opening laat World Horti Center zien hoe de ambitie om mondiaal een bijdrage te leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema's, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid van mensen, waargemaakt wordt.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding, waarin wordt belicht hoe onderwijs, onderzoek, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen, in de volle breedte van de sector.

Aanjagende rol

Het innovatiecentrum ziet de officiële opening als de uitgelezen kans om haar aanjagende rol binnen de glastuinbouwsector te demonstreren en sectorgenoten letterlijk het World Horti Center te laten zien, ruiken, proeven en ervaren.

Naast het etaleren van innovaties, showcases, demonstraties en workshops wil het centrum de opening ook benutten om scholieren en studenten te laten ervaren hoe interessant en veelzijdig een carrière in de Greenport kan zijn: van kweker, tot techniek, administratie, dienstverlening, handel, zorg en food.

Nieuwbouw

De bouw van World Horti Center ging in september 2016 van start. Halverwege augustus 2017 is de nieuwbouw opgeleverd, waarna achtereenvolgens MBO Westland, Greenport Food & Flower Xperience en Demokwekerij Westland er hun intrek in namen. Het centrum wordt jaarlijks door ruim 25.000 internationale vakmensen bezocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer