Máxima opent mondiaal kenniscentrum glastuinbouw

Koningin Máxima heeft woensdag het World Horti Center in Naaldwijk officieel geopend. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de plechtigheid en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de Nederlandse tuinbouwsector.

Het World Horti Center, het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het Westland, heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur. Alle schakels binnen de tuinbouwketen, zo'n 100 bedrijven, exposeren de laatste innovaties en ontwikkelingen jaarrond in het centrum.

Onderwijs op mbo-niveau wordt er praktijkgericht aangeboden. Daarnaast biedt het centrum colleges op hbo- en universitair niveau voor zowel studenten als bedrijfsleven. Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken in Naaldwijk duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden.

Vakbezoekers

Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zo'n 25.000 internationale vakbezoekers per jaar en is een plek voor nieuwe initiatieven zoals HortiHeroes, een incubator en talentenprogramma voor de sector.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer