D66%2Dsenator+kiest+voor+Partij+voor+de+Dieren
Nieuws
© Eerste Kamer

D66-senator kiest voor Partij voor de Dieren

De opgestapte D66-senator Henriëtte Prast stapt over naar de Partij voor de Dieren. Ze staat vierde op de kandidatenlijst van die partij voor de Eerste Kamerverkiezingen.

Prast verliet vorige week de D66-fractie in de Eerste Kamer en gaf haar zetel op. Ze vond dat D66 te weinig werk maakte van dierenwelzijn. Ze spreekt tegen dat ze toen al wist dat ze bij de Partij voor de Dieren terechtkon.

De 63-jarige hoogleraar Finance aan de universiteit van Tilburg is als vierde Eerste Kamerkandidaat van de Partij voor de Dieren niet verzekerd van een terugkeer in de senaat. De partij heeft daar nu twee zetels, al staat zij volgens peilers wel op winst.

Achterban

De kandidatenlijst wordt aangevoerd door de huidige fractievoorzitter Niko Koffeman. Christine Teunissen, die geregeld wordt genoemd als kroonprinses van de partij, is nummer twee. De achterban mag zich eind deze maand nog over de lijst uitspreken.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer