'Foute' ossenstaarten geleverd aan 31 Nederlandse bedrijven

Niet voor consumptie goedgekeurde ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba zijn door tenminste 31 Nederlandse bedrijven verkocht. Dat meldt de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

%27Foute%27+ossenstaarten+geleverd+aan+31+Nederlandse+bedrijven
© youtube

Veviba is geblokkeerd, omdat het vlees niet door een dierenarts is goedgekeurd voor menselijke consumptie. Er kunnen nog meer bedrijven in beeld komen, geeft de NVWA aan. Het onderzoek is namelijk nog niet afgerond. Het bedrijf fraudeerde onder meer met invriesdata, waardoor het vlees op papier langer bruikbaar was.

De NVWA publiceerde op 16 maart 2018 al een lijst met negentien bedrijven die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf aan consumenten hebben verkocht. Die lijst is aangevuld naar aanleiding van meldingen van leveranciers en distributeurs. De bedrijven hebben de ossenstaarten uit de schappen gehaald en moeten consumenten die dit vlees al hebben gekocht waarschuwen dit vlees niet te consumeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer