Boer+in+crisis+mag+meer+staatssteun+krijgen
Nieuws
© VidiPhoto

Boer in crisis mag meer staatssteun krijgen

EU-landen mogen in tijden van crisis landbouwbedrijven meer financiële steun geven zonder dat ze vooraf toestemming aan de Europese Commissie hoeven te vragen. Het toegestane maximumbedrag per bedrijf wordt vanaf half maart verhoogd van 15.000 naar 20.000 euro per drie jaar, meldt Europa Nu.

In sommige gevallen is 25.000 euro mogelijk. De steun is alleen toegestaan bij een crisis en in situaties waarin een snelle reactie van de overheid nodig is.

'Door het maximale steunbedrag voor landbouwers te verhogen, krijgen de nationale autoriteiten meer flexibiliteit en kunnen zij sneller en doeltreffender reageren om kwetsbare landbouwers te ondersteunen', zegt EU-commissaris voor Landbouw Phil Hogan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer