Biologisch groeit door in Europa

Het aandeel biologisch in Europa groeit. Zowel in hectares als in omzet. Het areaal groeide met 1,8 miljoen hectare, de omzet met 11 procent naar 37,3 miljard euro.

Biologisch+groeit+door+in+Europa
© Twan Wiermans

In 2017 werd in Europa 14,6 miljoen hectare biologisch bewerkt, tegen 12,8 miljoen hectare in 2016. Spanje heeft met 2,1 miljoen hectare het grootste areaal biologisch, gevolgd door Italie met 1,9 miljoen hectare en Frankrijk met 1,7 miljoen hectare. In Rusland groeide het areaal biologisch in 2017 met 300.000 hectare.

Nederland loopt achter

In 2017 steeg de totale omzet van biologische producten in Nederland met 5 procent tot ruim 1,5 miljard euro. Maar het marktaandeel blijft nog sterk achter bij landen als Denemarken, Zweden en Duitsland. Wat in die landen helpt is dat op nationaal niveau diverse overheden streefcijfers voor biologische landbouw hebben, meldt Bionext.

Zo koerst Frankrijk af op 15 procent biologische landbouw in 2022 en Duitsland op 20 procent in 2030. In landen als Zweden, Denemarken en Oostenrijk is 20 procent biologische landbouw nu al bijna een feit. 'Met de te verwachte Nederlandse 3,9 procent landbouwgrond eind 2018, loopt Nederland fors op hen achter', aldus Bionext.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer