Meer+comfort+met+nieuwe+AmaTron+4+van+Amazone
Nieuws
© Eigen Foto

Meer comfort met nieuwe AmaTron 4 van Amazone

Als noviteit introduceert Amazone met zijn nieuwe AmaTron 4 een volledig nieuwe zelfontwikkelde Isobus-terminal in tabletstijl. De vierde generatie van de AmaTron biedt extra bedieningscomfort.

Dankzij het 8-inch touch-kleurenscherm is comfortabel werken met complexe machines en machinecombinaties mogelijk. Het reflectiearme scherm is eenvoudig te gebruiken en af te lezen.

De bediening kan worden uitgevoerd met de twaalf toetsen, maar ook met de schakelvlakken in het touchscreen. Bovendien bevinden zich op de bovenste rand van de terminal drie directe selectieknoppen, waarmee is te schakelen tussen de machine, gps en het hoofdaanzicht.

Ook door swipen met de vinger komt de gebruiker intuïtief door het eenvoudig gestructureerde bedieningsmenu. Een vrij configureerbare statusbalk bovenaan het scherm geeft te allen tijde de gekozen parameters en informatie, ongeacht in welk menu of submenu de chauffeur zich bevindt.

Instellingen

Dankzij het snelstartmenu zijn wijzigingen in de belangrijkste instellingen binnen enkele seconden uit te voeren en opdrachtgegevens worden geïmporteerd of geëxporteerd. Een praktische MiniView-weergave helpt ook om de belangrijkste instellingen van de machine altijd in zicht te hebben.

Om het 8-inch multi-touch-kleurendisplay volledig te gebruiken om het volledige schermoppervlak weer te geven, worden de schakelvlakken in het aanraakscherm automatisch aan- en uitgeschakeld. Zodra een hand voor het bedienen nadert, wordt deze gedetecteerd door een benaderingssensor aan de voorzijde van de AmaTron 4, zodat de twaalf knoppen worden weergegeven.

Een lichtsensor in de AmaTron 4 schakelt automatisch het aanzicht tussen de dag- en nachtmodus, afhankelijk van de lichtomstandigheden, en past de helderheid van het scherm voortdurend aan de omgevingscondities aan.

Software

Om aan alle eisen te voldoen, biedt Amazone verschillende licentie verplichte software aan voor de AmaTron 4. De automatische kopakker- en sectieschakeling GPS-Switch Basic of GPS-Switch Pro, documentatie en opdrachtmanagement GPS Maps & Doc, de parallelle stuurhulp GPS-Track en AmaCam voor gebruik van een camera zijn reeds geïnstalleerd, zodat er geen extra software nodig is.

Gedurende 50 uur kunnen de applicaties gratis worden uitgeprobeerd. Pas later kan worden besloten of een permanente activering moet plaatsvinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer