Amazone+krijgt+vier+iF+Design+Awards+2018
Nieuws
© Eigen Foto

Amazone krijgt vier iF Design Awards 2018

Tijdens de iF Design Awards van 2018 zijn vier machines van Amazone met het wereldberoemde Design-Label onderscheiden.

Bekroond werden de zaaicombinatie Cataya 3000 Super, de aanbouwveldspuit UF 2002, de compacte schijveneg Catros XL 3003 en de getrokken kunstmeststrooier ZG-TS 10001. Alle machines kregen de onderscheiding in de discipline 'Product' voor de categorie 'Farm machinery'.

Deze hoge onderscheiding bevestigt de kundigheid van het werk van de ontwerpers van Amazone. Samen met het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Amazone wordt hard gewerkt aan een hoog niveau voor functionele, ergonomische en esthetische landbouwmachines.

Het aantal kandidaten voor de iF Design Award was ook dit jaar weer groot. Door de 63 leden van de internationale jury werd onder de 6.400 inzendingen, uit 54 landen, het keurmerk toegekend. De vier machines van Amazone hebben de jury overtuigd door hun innovatieve combinatie van techniek, gebruiksvriendelijkheid en design.

Gebruiksvriendelijk

Bij de Cataya zaaicombinatie beoordeelde de jury dat de machine nieuwe normen stelt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Alle aanraakpunten van het centrale bedieningspaneel hebben een taalneutraal ontwerp en zijn goed beschermd tegen vervuiling. Dankzij slimme oplossingen worden bedieningsfouten uitgesloten.

De compacte schijveneg Catros XL werd onderscheiden, omdat hij door zijn lichte constructie en eenvoudige bediening brandstof bespaart. Het design belichaamt niet alleen de speciale kenmerken van de Amazone-machines, maar ondersteunt ook het gebruiksgemak.

De gedragen veldspuit UF 2002 kreeg de award als een van de modernste en meest compacte veldspuiten. Deze machine combineert complexe technologieën, optimale bruikbaarheid en een modern ontwerp.

De nieuwe kunstmeststrooier ZG-TS overtuigde de jury door de geautomatiseerde regeling en controle van de machine, waardoor de werkdruk van de bestuurder vermindert. Tegelijk minimaliseert de gestuurde as van de machine schade aan planten en grond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer