Amazone+zaaimachine+AD%2DP+01+Special+met+QuickLink
Nieuws
© Eigen Foto

Amazone zaaimachine AD-P 01 Special met QuickLink

Voor de combinatie met de nieuwe rotorkopeg KE 01 en de nieuwe rotorcultivatoren KG/KX 01 biedt Amazone nu een nieuwe pneumatische opbouwzaaimachine. Het gaat om de AD-P 01 Special met een werkbreedte van 3 meter.

De AD-P 01 Special is naar keuze uit te rusten met een 850 of 1.250 liter zaadtank. Beide tanks zijn optioneel te vergroten met een 250 liter opzetrand. Net zoals bij de opbouwzaaimachines Cataya en Centaya wordt de AD-P 01 Special met de QuickLink koppeling aan de grondbewerkingsmachine bevestigd.

Als koutersystemen zijn zowel de WS-sleepkouters als de RoTeC-Control-zaaischijven beschikbaar met rijenafstanden van 12,5 of 15 centimeter. Voor optimale bedekking van het zaaigoed kan worden gekozen voor een exakteg of een rolleneg.

Kouterdruk

De turbine en de elektrische doseeraandrijving zorgen voor de aanvoer van het zaad. De kouterdruk is mechanisch in te stellen met behulp van een universeel gereedschap of hydraulisch vanuit de trekkercabine. De machine kan worden bediend met de Amadrill + bedieningscomputer of met een Isobus-terminal.

Afhankelijk van de rijenafstand biedt de nieuwe segmentenverdeelkop van de AD-P 01 Special de mogelijkheid om 2 keer 5 of 2 keer 6 rijpadensegmenten te schakelen. De rijpadenschakeling gebeurt rechtstreeks op de segmentenverdeelkop en kan flexibel aan de spoorbreedte en de breedte van de trekkerbanden worden aangepast. De elektrische dosering vermindert de zaaihoeveelheid bij het inschakelen van de rijpaden, afhankelijk van het aantal afgesloten rijen.

Asymetrisch

Als extra uitvoering kan elektrisch de segmentenverdeelkop halfzijdig worden uitgeschakeld. Hiermee is het mogelijk bij asymmetrische rijpadensystemen met de helft van de breedte van de machine aan de rand van het perceel te beginnen. Bovendien is een geautomatiseerde halfzijdige schakeling per GPS-Switch of AutoPoint op schuine kopakkers en spieën mogelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer