CDA+vraagt+om+vaart+in+Friese+landbouwdeals
Nieuws
© Alex J.de Haan

CDA vraagt om vaart in Friese landbouwdeals

Er zit weinig schot in de plannen voor verduurzaming van de landbouw in Friesland. Dat vindt de CDA-Statenfractie.

Volgens Statenlid Maaike Prins wordt er al een tijd gepraat met alle partijen die betrokken zijn bij de landbouwdeals, maar is er nog niets concreets gedaan. Zij stelt hierover vragen aan het Friese provinciebestuur.

De CDA Statenfractie wil daarom van de provincie weten op welke termijn zij verwacht de samenwerkingsagenda landbouw aan de Staten aan te kunnen bieden. Ook willen de christendemocraten duidelijkheid over de manier waarop de partijen samenwerken en waar de partijen onderling op aanspreekbaar zijn.

In juni 2017 hebben Provinciale Staten Fryslân de Beleidsbrief Duurzame Landbouw vastgesteld. Maart vorig jaar werden op het Landbouwcongres in Heerenveen de eerste Landbouwdeals gepresenteerd. Deze deals moesten leiden tot een samenwerkingsagenda van alle partijen die betrokken zijn bij het verduurzamen van de landbouw in Fryslân.

Ook zou de provincie nieuwe deals en afspraken maken met onder andere gemeenten, zuivelverwerkers en Wetterskip Fryslân.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer