Boeren Kockengen gaan voor onderwaterdrainage

Tien melkveehouders rond Kockengen gaan gezamenlijk 230 hectare onderwaterdrainage aanleggen in de polders Kortrijk en Portengen.

Boeren+Kockengen+gaan+voor+onderwaterdrainage
© Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Op 7 februari hebben ze een intentieovereenkomst ondertekend waarmee ze aangeven dat ze samen aan de slag willen om de bodemdaling van de veengrond verder te beperken in hun polders.

De aanleg van onderwaterdrainage wordt onderdeel van een pilot waarin de effectiviteit en werking van het systeem nader wordt onderzocht.

Biodrains

De boeren gaan ook experimenteren met zogenaamde bio-drains die gemaakt zijn van aardappelzetmeel en op den duur geen resten achterlaten in de bodem.

Gebiedscoöperatie Rijn, Vecht en Venen heeft het polderproces begeleid om tot deze stap te komen en vraagt subsidie aan bij de EU en provincie Utrecht om de aanleg te financieren.

Polderpeilen

Het project wordt ondersteund door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, die de polderpeilen gaat herzien om dit onderwaterdrainagesysteem zo effectief mogelijk te maken.

Het waterschap zet de opgedane kennis met de lopende proeven met onderwaterdrainage in de naburige polder Spengen en in de polder Lange Weide bij Driebruggen in.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer