Opzet+iStep+voor+vleeskuikens
Nieuws
© Twan Wiermans

Opzet iStep voor vleeskuikens

Er komt een iStep-module voor vleeskuikens. LTO/NOP Kring vleeskuikenhouders heeft daartoe het initiatief genomen en gaat dat vorm geven. Dat gebeurt samen met NVP en vereniging iStep.

iStep staat voor Informatie Systeem Transparante EierPrijzen en is een vereniging van pluimveehouders. Tot nu toe gaat het alleen om legpluimveehouders. De vereniging verspreidt sinds 2014 markt- en prijsinformatie met behulp van een digitaal, real time-systeem. Dat wordt doorlopend automatisch gevuld met actuele gedane zaken door de leden. Deelnemende pluimveehouders kunnen continu zelf actuele prijsinformatie opvragen.

'Pluimveehouders kunnen bijvoorbeeld aan de hand van de afrekening zien of de prijs die ze voor hun eieren hebben gebeurd overeen komt met wat de markt belooft', legt voorzitter Leo Driessen van iStep uit.

Onzekere markt

Volgens Driessen is er onder vleeskuikenhouders al langere tijd behoefte aan een soortgelijk systeem voor die sector. 'Er is momenteel veel onzekerheid in de vleeskuikenmarkt, mede vanwege de toenemende import van kippenvlees uit Polen en Oekraïne. Daardoor is de markt verstoord en is er veel onzekerheid over de prijsvorming.'

Daarom komt iStep nu ook met een module voor vleeskuikens. Volgens de LTO/NOP kring kan een op de vleeskuikens aangepaste iStep-module de vleeskuikenhouders meer transparantie en inzicht geven in marktprijzen. De module wordt gebouwd en is naar verwachting binnen enkele maanden operationeel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer