Storing derogatiemelding RVO.nl is voorbij

De storing op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) rond het melden van derogatie is opgelost. De storing ontstond door wijzigingen in de software en de beveiliging. Verder was de site enkele uren uit de lucht als gevolg van een stroomstoring op 22 januari.

Storing+derogatiemelding+RVO%2Enl+is+voorbij
© Jan van Liere

Dat meldt landbouwminister Carola Schouten in antwoord op schriftelijke Kamervragen van VVD-Kamerlid Helma Lodders. De software moest worden aangepast omdat dit jaar voor het eerst leges worden gevraagd. Voor die leges moest een iDEAL-module worden ingebouwd.

Geen eenmalige incasso

Aanvragers van derogatie kunnen de leges betalen via iDEAL of een factuur. Eenmalige incasso is in de ogen van RVO.nl geen optie. Een dergelijke overschrijving kan binnen 56 dagen na de overboeking door een stornering worden teruggeboekt.

De aanmeldperiode voor een aanvraag voor derogatie eindigt op 31 januari 2019. Aangezien de problemen zijn opgelost, ziet Schouten geen reden om deze periode te verlengen. 'Mocht een ondernemer desondanks kunnen aantonen dat hij geen toegang kon krijgen waardoor hij niet tijdig is geholpen, zal RVO.nl zijn melding ook na 31 januari in behandeling nemen', aldus de minister.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer