'Akkerbouwer kan niks met deze derogatie'

De derogatie is twee weken geleden met 2 jaar verlengd, maar wat betekent dit voor de akkerbouw? Nieuwe Oogst.tv ging in gesprek met Jaap van Wenum, voorzitter van LTO Akkerbouw.

LTO Nederland heeft de afgelopen periode in Brussel gepleit voor onder meer gewasderogatie op grasland en de toepassing van dunne fractie bij wintertarwe. Aan deze wensen heeft de Europese Commissie geen gehoor geven, constateerde Claude van Dongen, LTO-portefeuillehouder Bodem- en Waterkwaliteit, vorige week al.

Ondanks de aanpassingen en het niet doorgaan van gewasderogatie noemt Van Dongen de uitkomst positief. 'Inhoudelijk hadden we een beter resultaat willen en kunnen halen, maar de mestfraude maakte het ineens spannend. We waren overgeleverd aan een stukje politiek en dan wordt het onvoorspelbaar.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer